Co jak co, ale fasolka szparagowa w tym roku znów obrodziła u mnie super. Trzeba więc było pokombinować, co tu z nią zrobić. W słonej zalewie mam zapas zeszłoroczny jeszcze, konserwową też jeszcze mam, więc poszperałam w necie i na blogu Smaki ogrodu znalazłam ciekawy przepis. Właśnie na Fasolkę szparagową w sosie pomidorowym i to się w słoiki wkłada i mamy zapas na zimę :) Zachęcam do zaglądania na bloga Smaki ogrodu , bo tam naprawdę ciekawe przepisy można znaleźć. A ja tutaj podaję składniki i sposób wykonania tejże fasolki :) Może znów ktoś się zainspiruje :) 2 kg żółtej fasolki szparagowej 40 dag marchewki 40 dag cebuli 6-8 łyżek przecieru pomidorowego 2 szk. oleju 2 liście laurowe 6 łyżek cukru 3 łyżki soli 2 łyżki octu 10% pieprz Fasolkę myjemy, odcinamy końcówki i kroimy na 3-cm kawałki.Wrzucamy do garnka. Zalewamy wodą do poziomu fasolki, dodajemy po ły...
Dziękuję bardzo Aniu za życzenia. Ja Tobie także życzę pogodnych, wesołych świąt spędzonych w rodzinnym gronie. Niech Boża Dziecina błogosławi Wam wszystkim na każdy dzień.
OdpowiedzUsuńDziękujemy i pozdrawiamy poświątecznie :)
UsuńDziękuję za życzenia i wzajemnie życzę wszystkiego najlepszego. Zdrowia, Radości i Pogody Ducha!
OdpowiedzUsuńDziękuję :) Pozdrawiam :)
UsuńTeraz bardzo dużo osób obchodzi święta i to naprawdę jest bardzo dobre.Takie jest moje zdanie i swojego zdania szybko nie zmienię.
OdpowiedzUsuń